Warme lange dagen vol met zon en lekker buiten zijn dit jaar mogen we ook in september nog even van het warme weer genieten. Om dit plaatje compleet te maken is het natuurlijk heerlijk om je eigen gezonde ice tea te maken zonder toevoegingen van suiker met alleen de smaak van ‘pure’ thee. Nu denk je waarschijnlijk, leuk idee maar dat vind ik allemaal teveel gedoe, ik kan het toch ook gewoon in een fles kopen? Dat klopt, helaas heb je dan allerlei toevoegingen en de echte smaak van thee.. laten we daar maar niet op in gaan.

Er zijn meerdere manieren om thuis te genieten van verse ice tea en niet voor alle methodes hoeft je geduld te hebben. Hieronder beschrijf ik verschillende manieren, kijk dus welke methode het beste past bij jou of gebruik ze door elkaar. Gebruik wel altijd spa blauw, dit maakt het plaatje compleet!

Voor de shock methode:
(mijn favoriet, hiervoor hoef ik namelijk geen geduld te hebben)

Recept voor 1 liter ice tea:

halve liter spa blauw
halve kilo crunched (mijn voorkeur) of blokjes ijs
12 gram van je favoriete Charlotte’s Choice thee/ of je favoriete pure thee

verwarm je water naar de aangeraden temperatuur (zie etiket), trek de thee 2 minuten of de aangegeven tijd in een kan waar je de blaadjes los in doet. Giet het water door een zeef in een kan met het ijs. Niet veel later kun je al genieten van je ice tea. Zo gedaan toch?

Voor de cold brew methode:

Een andere manier om makkelijk ice tea te maken is de cold brew methode, hier gaat wel wat meer tijd in zitten voor dat je de thee kan drinken. Het goede nieuws, je hebt geen waterkoker nodig, ideaal bijvoorbeeld voor op de camping. Want dat overleef je niet zonder heerlijke thee natuurlijk.

recept voor 1 liter ice tea:

1 fles Spa blauw van 1 liter
12 gram van je favoriete charlotte’s choice thee / of je favoriete pure thee

open je fles spa blauw en schenk er een klein glas water uit. Doe de losse thee erin en vul de fles weer af met het water wat je eruit hebt gehaald. Doe dit een nachtje in de koelkast. Giet het door een zeef in een kan en doe er lekker wat ijs doorheen. Genieten maar!

Wil je het geheel wat spannender maken kijk dan even wat er voor toevoegingen in de thee zitten en voeg dit toe, bijvoorbeeld de Morning Glory, mijn favoriet! Voeg wat biologische verse schijfjes citroen, wat verse gember en eventueel verse citroengras toe. Toch liever een zwarte thee als basis? Kies bijvoorbeeld voor de Blushing Apricot en voeg verse sinaasappelpartjes (ook lekker om bevroren toe te voegen) en verse abrikozen met verse rozemarijn toe. Niet alleen krijg je zo meer smaak, het ziet er ook nog super mooi uit. En suiker of zoetstof? Dit ga je echt niet missen!