Over

Toen ik in 2007 voor het eerst echt kennis maakte met thee, tijdens een theetraining op mijn toen stage plaats “Hotel Des Indes” in Den Haag werd mijn interesse voor het eerst gewekt. Ondertussen verzorg ik al vele jaren met veel passie en plezier volledig huisgemaakte high tea’s met daarbij natuurlijk thee. Vaak is thee in een high tea een ondergeschikt product wat mij keer op keer weer verbaast. Volgens mijn mening moet de thee minimaal net zo lekker zijn als de hapjes. De naam is ten slotte niet voor niets, Afternoon Tea of zoals het in Nederland genoemd word High Tea.

In de jaren heb ik mijn eigen assortiment thee opgebouwd, die ik met veel plezier mee heb ontwikkeld. Hierdoor kreeg ik van mijn gasten meer en meer de veelgestelde vraag of de thee die ze tijdens een high tea gedronken hadden ook konden kopen voor thuis. Langzaamaan ben ik hier mee begonnen. Maar omdat de vraag voor thee steeds groter werd besloot ik mijn eigen label te starten. De verkoop van de thee bleef stijgen en mensen die thee kochten wouden deze ook weer nabestellen als hij op was, het idee voor een webshop was daar. 

Het grootste deel van mijn assortiment bestaat uit thee met toevoegingen, omdat ik na vele jaren heb geleerd dat dat is waar de meeste mensen naar opzoek zijn. Hierbij vind ik het heel belangrijk dat de thee zelf van goede kwaliteit is, het liefst met natuurlijke toevoegingen en als het even kan ook nog biologisch. Het grootste deel van het assortiment is dan ook biologisch en natuurlijk gearomatiseerd. Daarnaast vind ik dat er ook een aantal pure en van zeer goede kwailteit, theesoorten bij horen en ook daar heb ik een aantal leuke theeen gevonden. Dit probeer ik ook tussendoor bij een high tea te schenken als er mensen zijn die dit kunnen waarderen. Buiten dat heb ik ook nog een aantal extrordionary finds, dit zijn theeen die je niet zomaar overal vind en die je als theekenner zeker zal waarderen.

Een paar jaar terug besloot ik dat ik mijn kennis over thee wou vergroten en ik ben bij de ITC-acadamy een opleiding gaan volgen als theesommelier. Diploma in the pocket maar nog steeds niet uitgeleerd, dit jaar start ik dan ook weer met een nieuw jaar om nog dieper in te gaan op alles wat er te weten valt over thee en volg ik wanneer mogelijk leuke masterclasses bijvoorbeeld eentje over thee uit Japan die ik ga volgen in Oktober. Dit alles natuurlijk zodat ik mijn gasten nog meer kan vertellen over thee en ze net zo enthousiast kan maken als dat ik zelf ben.

Wat nu nog op mijn lijstje staat is een theereis maken, zodat ik met eigen ogen kan zien hoe het er echt aan toe gaat op een theeplantage, misschien in april 2017?

With Love,

Charlotte